Активни клинични проучвания

в Медицински център "Хера"

Медицински център Хера провежда клинични проучвания в редица терапевтични области. Нашите обучени специалисти са готови да предоставят детайлна информация относно стъпките, през които минава целият процес на дадено клинично проучване.

При необходимост от информация относно бъдещи клинични проучвания или при запитване за изследване, за което не откривате информация, можете да се свържете с нас още днес.

Кои са заболяванията, чието лечение обхващат нашите клинични проучвания?

Клиничните проучвания активни към момента са насочени към няколко групи заболявания. Усъвършенстването на терапиите и медикаментите при лечението на всяко от тях е от изключително голямо значение.

Сърдечна недостатъчност

Сърдечната недостатъчност (СН) е състояние, характеризиращо неспособността на сърцето да изпомпва или приема нужното количество кръв, съответно заболяването е възможно дори при нормално камерно пълнене. При СН, пониженият дебит не е в състояние да отговори на количеството кръв, необходимо на нормално функциониращите тъкани. Често СН се компенсира от завишено налягне при камерното пълнене.

Състоянието най-често се изразява в умора след кратко натоварване, белодробен застой, задух.

Ендометриоза

При пациенти с ендометриоза, част от тъканта на т.нар. ендометриум (вътрешната обвивка на матката) се намира извън нея. Тъканта може да се разпространи както в таза, така и в други части на тялото. Заболяването често води до дискомфорт, болки или дори безплодие. Разпространено е основно сред жени в репродуктивна възраст.

Сред често срещаните симптоми на ендометриозата са менструалните болки, както и нарушенията в месечния цикъл.

Голямо депресивно разстройство (ГДР)

Състоянието се изразява в психическо или душевно разстройство, най-често причинено от трайно чувство на отчаяние, безизходица или тъга. ГДР е познато и като клинична депресия или униполарно разстройство. Характерно за състоянието е усещането за константна потиснатост, наличие на ниска самооценка и липса на интерес към занимания, обичайно доставящи удоволствие и удовлетворение.

Сред често срещаните причини за състоянието са стрес, социално напрежение или изолация, злощастни събития като загуба на роднина, дълготрайни болести, хормонален дисбаланс.

Улцерозен колит

Улцерозният колит е заболяване, засягащо храносмилателната система. Известно още като язвен колит, състоянието води до възпаления и язви на лигавицата на дебелото черво.

Симптоматиката при острия или хроничен улцерозен колит не се свързва с натрупан стрес. Диарията и болките в корема са сред основните индикатори за наличие на това заболяване. Другите симптоми включват гадене, киселини, умора, загуба на тегло, липса на апетит, кожни обриви и ставни болки. Често симптоматиката е сходна с наблюдаваната при останалите колити, както и при болестта на Крон, която има по-широк обхват на засегнатите органи.

Шизофрения

Състоянието представлява психическо разстройство, при което се наблюдават нарушения в емоционалните реакции и мисловните процеси на пациентите. Сред изявените ефекти на шизофренията се открояват халюцинациите, нарушенията на социалните функции и общуването, параноичните състояния, нарушената работоспособност или липсата на такава.

Част от проявите, свързани с този вид психоза, включват честото бълнуване, прекалената възбуда, затруднената или дори невъзможна приспособимост към социални порядки.

Научете повече за нашите клинични проучвания тук:

Позвънете ни сега на тел. 02 404 8656 и 0882 441 433 или ни пишете на office@heraclinics.com.

This post is also available in: English (Английски)

Appointment