д-р Антонина Герганова

Ендокринология и болести на обмяната, Ендокринология, Вътрешни болести

Д-р Антонина Герганова е специалист ендокринолог в София с над 5 години медицински опит. Диагностицира и лекува пациенти със захарен диабет, предиабет, затлъстяване, метаболитен синдром, остеопороза, менструални нарушения, болести на щитовидната, паращитовидните, надбъбречните, половите жлези и хипофизата. Част е от мултидисциплинарен екип за подготовка и проследяване на пациенти след бариатрична/метаболитна хирургия. Д-р Герганова не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 2017 г. Своята специалност Ендокринология и болести на обмяната придобива през 2022 г. след специализация в УМБАЛ Александровска. От 2020 г. д-р Герганова е редовен докторант към Катедрата по вътрешни болести към Медицински университет София, където разработва дисертационен труд на тема: Ендокринни аспекти на хирургичното лечение на затлъстяването.

Квалификации
  • Участие в научни проекти, национални и международни конгреси и семинари по специалността;
  • Следдипломни обучителни курсове към Европейска асоциация за изследване на диабета;
  • Сертифициран клиничен дензитометрист към Международно дружество по клинична дензитометрия;
  • Член на Българско дружество по ендокринология, Българско дружество по клинична дензитометрия, Международно дружество по клинична дензитометрия и Български лекарски съюз.
Биография

От 2014 г. д-р Герганова е доброволец в Отделението по клинична дензитометрия и костни метаболитни заболявания към УМБАЛ Александровска. От 2019 г. работи в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към УМБАЛ Александровска. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Хера София. Владее английски и немски език.

Appointment