Специалист дерматолог в Медицински център Хера

Д-р Десислава Цветанова, дм

Дерматология

Д-р Десислава Цветанова е специалист дерматолог, притежаващ повече от пет години опит в диагностиката и лечението на кожни и венерологични заболявания. Извършва прегледи, консултации, диагностика и профилактика на заболявания, свързани с кожата и нейните придатъци – нокти и косми. В кабинета се извършват обработване на хронични венозни улкуси, дерматоскопия на пигментни лезии, диагностика при заболявания на косата и скалпа, кожна биопсия в амбулаторни условия.
Д-р Цветанова притежава професионални познания и в областите: дерматоалергология, витилиго и пигментни заболявания, акне и розацея, дерматози на бременността, хирургия на МОС. Фокусът е върху диагностиката и трайното лечение на дерматологичните проблеми, а не върху техния козметичен аспект.

ОБРАЗОВАНИЕ
– МУ – Плевен, 2013 г., медицина
– УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, 2018 г., специалност „Дерматология и венерология“
– Дисертация на тема: Съвременни клинико-епидемиологични и медико-социални аспекти при пациенти с Акне вулгарис, 2020 г.

КВАЛИФИКАЦИИ
– 2014 г. Курс по дерматоалергология;
– 2015 г. IX Интернационален мастър клас по витилиго и пигментни заболявания;
– 2015 г. EADV Fostering Training Course Phlebology, Будапеща, Унгария;
– 2015 г. EADV Fostering Training Course Acne and Rosacea, Дебрецен, Унгария;
– 2017 г. EADV Fostering Resident Course Moh’s surgery, Испания;
– Обучения, базирани извън страната, по темите: Болести на косата и скалпа, Акне вулгарис, Хирургия на Мос, Дерматози на бременността;
– Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

БИОГРАФИЯ
След своето дипломиране д-р Цветанова работи в МЦ „Екзакта Медика“ Плевен и МЦ Долни Дъбник. Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Хера София. Владее английски и немски език.

Appointment