назад

Медицински Център Хера подпомогна МУ-Плевен за създаването на Вирусологична лаборатория за коронавирус

Новини

22.10.2020

Медицински Център Хера подпомогна МУ-Плевен за създаването на Вирусологична лаборатория за коронавирус

Настоящата година продължава да бъде особено предизвикателна. Основната причина за това, разбира се, е COVID-19 пандемията. Нейното пълно овладяване все още изглежда като постижима, но далечна цел. За да бъде възможно това, са необходими постоянни действия в правилната насока. Ето защо ръководството на Медицински Център Хера взе решение да подпомогне борбата с коронавируса! Неотдавна нашият екип направи дарения на Медицински Университет – Плевен във връзка със създаването на изцяло новата Вирусологична лаборатория за коронавирус.

Начинанието, инициирано от престижното висше училище, е от изключителна важност за справянето с усложнената здравна обстановка, причинена от пандемията. Лабораторията стартира своята дейност в навечерието на Деня на здравния работник – 7-ми април, и към момента продължава усилената дейност в борбата с COVID-19. Лабораторията е част от Научноизследователския Институт на Медицински Университет – Плевен и се намира във Втора клинична база.

Медицински Център Хера имаше честта да получи два официални сертификата, издадени във връзка с направените от клиниката дарения за подпомагане дейността на новооткритата лаборатория.

Свидетелство за дарение №1

Свидетелство за дарение №2

Осъзнавайки важността на навременното и правилно диагностициране, екипът на Медицински Център Хера предлага както бързи тестове за COVID-19, така и PCR тест за коронавирус. При необходимост, резултатът от PCR теста може да бъде придружен от сертификат на английски език, който е нужен при пътуване до редица държави, както и при посещението на множество здравни заведения и институции у нас и в чужбина.

От 21.10.2020г. Медицински Център Хера предлага и комбиниран бърз тест COVID-19 + Influenza (A+B) с антигени. Всеки пациент може да заповяда за вземане на проба всеки ден без събота между 08:00 до 18:00ч.

Надеждността на резултата от всеки тест е гарантирана от опита и професионализма на партньорите ни от лаборатория „Лора“, ситуирана в сградата, където се помещава и Медицински Център Хера.

Полезна ли беше тази статия за Вас?

Да Не

Благодарим за обратната връзка!

Подобни публикации

Новини

01.01.1970

Вече имате възможност да изберете личен лекар в Медицински център Хера...

Новини

07.06.2024

Лятото и хипертонията – причини, симптоми и полезни съвети...

Новини

01.01.1970

Предимства на съвременната диагностична техника

clinical-researches-d clinical-researches-m

Клинични проучвания

Медицински център Хера провежда клинични проучвания в редица терапевтични области. Нашите обучени специалисти са готови да предоставят детайлна информация относно стъпките, през които минава целият процес на дадено клинично проучване.

Научи повече